HABERLERİMİZ

Değerli Meslektaşımız,

Şubemizde kurulması kararlaştırılan komisyonlar ve amaçları ile ilgili olarak;

Kent Kimliği ve Planlama Komisyonu: Şubemiz bünyesinde daha önce “Kent Kimliği, Kültürel Miras ve Çevre Yönetimi Komisyonu” ve “İmar ve Planlama Komisyonu” olarak yer alan iki komisyonun bu başlık altında birleştirilmesine karar verilmiştir. İmar ve planlama ile uygulamaların kenti, kültürel mirasımızı ve çevremizi doğrudan etkilemesi ve kendi içerisinde ilişkili olması nedeniyle alınmış olan bu kararla, komisyondan Şube hinterlandı içerisinde gerek imar planları, ilgili mevzuata ilişkin yönetmelikleri ile kentimize, kimliğine ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalar yapması beklenmektedir.

Etkinlik Komisyonu: Şube etkinlik komisyonu içerisinde pek çok etkinliğe (Deneyim Aktarımı, Sinema vb…) alan açabilecek bir ana başlık olarak kurgulanmaktadır. Komisyondan, Şubemiz 8. Dönemi süresince üyeden gelebilecek talepler, yönetim kurulunun yapacağı çalışmalar ve özellikle komisyonda görev alacak arkadaşların yapacağı çalışmalarla üyelerimize yönelik etkinlikler hazırlanması beklenmektedir.

Mimarlık Buluşmaları Komisyonu: Şubemizin, Yunanistan On İki Adalar Teknik Odası (TEE) ile 2008 yılından bu yana ortaklaşa yürüttüğü Mimarlık Buluşmaları etkinliğimizin bu yıl XII. gerçekleştirilecektir. Komisyondan önümüzdeki etkinliğin hazırlanma sürecinde gerekli çalışmaları yürütmesi ayrıca etkinliğin bu güne kadar biriken arşivinin düzenlenmesi, yayın hale getirilmesi gibi konularda da çalışma yapması beklenmektedir.

Şubemiz bünyesindeki bu komisyonlarda görev almak, katkı koymak isteyen üyelerimizin 04 Mart 2020 Çarşamba gününe kadar Şubeye başvurmasını rica ederiz.

Saygılarımızla.

Mimarlar Odası